Informatie voor mantelzorgers

Een deelnemer kan zich alleen samen met een mantelzorger aanmelden voor ABCMaatje. Een mantelzorger is bijvoorbeeld een vader, moeder, broer, zus, vriend of vrijwilliger. De mantelzorger is actief betrokken bij het lidmaatschap van de deelnemer.

Ben jij bereid je als mantelzorger aan te melden?

Vul dan samen het aanmeldformulier in.

We nemen dan binnen een week contact met jullie op. Wij nodigen jullie samen uit voor een kennismakingsgesprek om te kijken of ABCMaatje goed past bij jouw deelnemer en bij jou als mantelzorger.

Mantelzorgers op ABCMaatje hebben de volgende rollen

  • We nemen contact met je op als er iets gebeurt met jouw deelnemer op ABCMaatje;
  • Je krijgt automatische mails als jouw deelnemer iemand uitnodigt voor een ontmoeting of als jouw deelnemer wordt uitgenodigd voor een ontmoeting. Accepteren beide deelnemers de uitnodiging? Dan ontvang je nog een mail met de contactgegevens van de andere begeleider of mantelzorger om te helpen met de totstandkoming van de ontmoeting;
  • Je blijft met jouw deelnemer in gesprek over hoe het op ABCMaatje gaat;
  • Je krijgt een eigen inlog op de website. Daar kun je zien van wie je mantelzorger bent, je kunt zien of er uitnodigen zijn verstuurd of zijn ontvangen en je kunt jouw deelnemer aan- en afmelden voor ontmoetingsavonden. Je kunt overigens niet meelezen met de chats van jouw deelnemer.

ABCMaatje is een onderdeel van ABCDate

Meld je je aan voor ABCMaatje? Dan meld je je aan voor ABCDate. ABCDate is speciaal gemaakt voor mensen met een verstandelijke beperking die zorg krijgen van een zorgorganisatie. De deelnemers van ABCDate komen uit heel Nederland.

Voor ABCMaatje kunnen zich mensen aanmelden die geen zorg krijgen van een zorgorganisatie, bijvoorbeeld omdat zij zelfstandig of nog bij de ouders thuis wonen.

Landelijk netwerk

Via ABCMaatje kan je mensen ontmoeten uit heel Nederland. De mensen op ABCDate hebben ook allemaal een verstandelijke beperking.

Meer informatie over ABCMaatje en de rol van jou als mantelzorger vind je in deze twee brochures die gemaakt zijn voor ABCDate, maar die ook van toepassing zijn voor mantelzorgers van ABCMaatje.

ABCMaatje is een onderdeel van ABCDate, contactbemiddeling voor mensen met een verstandelijke beperking