Informatie voor mantelzorgers

Een deelnemer kan zich alleen samen met een mantelzorger aanmelden voor ABCMaatje. Een mantelzorger is bijvoorbeeld een vader, moeder, broer, zus, vriend of vrijwilliger. De mantelzorger is actief betrokken bij het lidmaatschap van de deelnemer.

Welke rol spelen mantelzorgers op ABCMaatje?

Mantelzorgers op ABCMaatje hebben de volgende rollen:

  • We nemen contact met je op als er iets gebeurt met jouw deelnemer op ABCMaatje;

  • Je krijgt automatische mails als jouw deelnemer iemand uitnodigt voor een ontmoeting of als jouw deelnemer wordt uitgenodigd voor een ontmoeting. Accepteren beide deelnemers de uitnodiging? Dan ontvang je nog een mail met de contactgegevens van de andere begeleider of mantelzorger om te helpen met de totstandkoming van de ontmoeting;

  • Je blijft met jouw deelnemer in gesprek over hoe het op ABCMaatje gaat;

  • Je krijgt een eigen inlog op de website. Daar kun je zien van wie je mantelzorger bent, je kunt zien of er uitnodigen zijn verstuurd of zijn ontvangen en je kunt jouw deelnemer aan- en afmelden voor ontmoetingsavonden. Je kunt overigens niet meelezen met de chats van jouw deelnemer;

  • Meer informatie over ABCMaatje en de rol van jou als mantelzorger vind je in deze twee brochures die gemaakt zijn voor ABCDate, maar die ook van toepassing zijn voor mantelzorgers van ABCMaatje.

Wat is het verschil tussen ABCMaatje en ABCDate?

ABCMaatje is onderdeel van ABCDate.
Lid worden van ABCDate kan alleen als de zorgorganisatie waarvan de persoon begeleiding krijgt een licentie bij ons heeft afgesloten. ABCMaatje is voor mensen die geen enkele begeleiding krijgen van een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking, bijvoorbeeld omdat zij zelfstandig of nog bij de ouders thuis wonen.

Deelnemers van ABCDate en ABCMaatje ontmoeten elkaar op hetzelfde platform en tijdens dezelfde activiteiten.

Ben jij mantelzorger en wil je iemand aanmelden voor ABCMaatje?

Vul dan samen het aanmeldformulier in.
We nemen binnen een week contact met jullie op. Wij nodigen jullie samen uit voor een gratis kennismakingsgesprek om te kijken of ABCMaatje goed past bij jouw deelnemer en bij jou als mantelzorger. Als dat het geval is, wordt deze persoon daarna toegelaten als lid van ABCMaatje.

Lid worden van ABCMaatje is gratis!