Wat is ABCMaatje?

ABCMaatje is een website én app voor mensen met een verstandelijke beperking. Je kunt er op een veilige manier nieuwe mensen leren kennen. Online kun je chatten met mensen in heel Nederland.

ABCMaatje organiseert ook leuke activiteiten. Door heel Nederland geven we gezellige avonden waar je naar toe kunt komen. Ook hebben we leuke uitjes. Zo gaan we bijvoorbeeld met elkaar naar het museum of een voetbalwedstrijd.


Veiligheid

ABCMaatje vindt veiligheid erg belangrijk. Op de website vind je alleen echte profielen. Je ziet geen persoonlijke gegevens van elkaar. Ook is er een helpdesk die van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat ondersteuning biedt aan de leden van ABCMaatje.

Alle activiteiten worden begeleid door onze contactcoaches. Zij helpen de deelnemers bij het contact maken met anderen. Tijdens de activiteiten praten we ook regelmatig over vriendschap en relaties. Want wat is een vriend? Hoe ga je met vrienden om? En wat doe je als er een lastige situatie is?

Wanneer kan je je aanmelden voor ABCMaatje?

Lid worden is gratis!
Je kunt je aanmelden bij ABCMaatje als je:

  • een verstandelijke beperking hebt,
  • 18 jaar of ouder bent,
  • geen begeleiding krijgt van een zorgorganisatie voor mensen met een verstandelijke beperking,
  • je een mantelzorger hebt, die jou bij het gebruik van ABCMaatje kan helpen.

Hoe kan je je aanmelden voor ABCMaatje?

Je hebt een mantelzorger nodig om je voor ABCMaatje aan te melden. Dat is ook voor de veiligheid. Een mantelzorger is bijvoorbeeld een vader, moeder, broer, zus, vriend of vrijwilliger. Vul het aanmeldformulier in. We nemen dan zo snel mogelijk contact met jullie op.