Veelgestelde vragen

Heb je een vraag die hier niet bij staat? Mail ons dan via info@abcmaatje.nl of vul het contactformulier in.

Waarom kan ik mij alleen aanmelden met een mantelzorger?
Bij ABCMaatje vinden we veiligheid van elke deelnemer heel belangrijk. Daarom vinden we het belangrijk dat we contact kunnen opnemen met jouw mantelzorger als er iets gebeurt op ABCMaatje.
Waarom moet ik een verstandelijke beperking hebben?
ABCMaatje is speciaal voor mensen met een verstandelijke beperking. Er zitten ook alleen maar deelnemers op ABCMaatje die een verstandelijke beperking hebben. Er mogen geen mensen op ABCMaatje zonder verstandelijke beperking.
Hebben jullie last van nepprofielen?

Nee. Wij hebben geen nepprofielen. Iedereen op ABCMaatje is echt iemand van 18 jaar of ouder met een verstandelijke beperking.

Hoe veilig is ABCMaatje?

ABCMaatje is een veilige manier om nieuwe mensen te leren kennen. Iedereen die zich bij ABCMaatje aanmeldt, krijgt een persoonlijk kennismakingsgesprek. We weten daardoor zeker dat iedereen die op ABCMaatje zit een verstandelijke beperking en een mantelzorger heeft. ABCMaatje heeft in de website en app een Helpdesk die kan meekijken als er iets vervelends in de chat gebeurt. Je kunt altijd hulp vragen aan de Helpdesk. Alle ontmoetingsavonden van ABCDate worden georganiseerd door mensen die wij zelf opleiden tot coaches.

Wat kost ABCMaatje?
ABCMaatje is gratis voor de deelnemer en mantelzorger.
Kan ik op ABCMaatje met autisme of niet-aangeboren hersenletsel?
Dat kan alleen als je daarnaast ook een verstandelijke beperking hebt.
Hoe gaan jullie om met mijn privacy?
Jouw privacy is voor ABCMaatje van de organisatie Leer Zelf Online van groot belang. Wij houden ons dan ook aan de privacywet. Dit betekent dat je gegevens veilig zijn bij ons en dat wij ze altijd netjes gebruiken. In deze privacyverklaring leggen we uit wat we bij ABCMaatje allemaal doen met informatie die we over jou te weten komen.
Heeft ABCMaatje ook een app?
Jazeker! Je kunt ook via je telefoon meedoen.
Kan ik ook twee mantelzorgers hebben op ABCMaatje?
Ja, dat kan!
Wat is de rol van mijn mantelzorger?
Je mantelzorger kan niet meelezen met je chatberichten. Je mantelzorger krijgt wel een bericht als jij iemand uitnodigt voor een ontmoeting. Of als iemand anders jou uitnodigt. En als er een probleem is tussen jou en een andere deelnemer, kunnen we contact opnemen met je mantelzorger als dat nodig is.
Wie betaalt ABCMaatje?

ABCMaatje wordt betaald door het Oranje Fonds, Fonds 21, Impulsprijs Den Haag tegen eenzaamheid, Fonds1818, Leer Zelf Online en Van Ommeren – de Voogt Stichting. Hierdoor is ABCMaatje voor deelnemers en mantelzorgers gratis.

Wie zitten er allemaal op ABCMaatje?

ABCMaatje is een onderdeel van ABCDate. Meld je je aan voor ABCMaatje? Dan meld je je aan voor ABCDate. ABCDate is speciaal gemaakt voor mensen met een verstandelijke beperking die zorg krijgen van een zorgorganisatie. De deelnemers van ABCDate komen uit heel Nederland.

Heb je een vraag die hier niet bij staat? Mail ons dan via info@abcmaatje.nl of vul het contactformulier in..